Lollipop

dimarts, 5 d’octubre del 2010

WebQuest



Una WebQuest és una proposta didàctica orientada cap a l’ensenyament en un format en el qual la informació i recursos provenen principalment d’Internet. 

Amb aquesta aplicació es busca l'interacció entre l’alumnat amb l’objectiu que aquests analitzin, sintetitzin i valorin la informació trobada per extreure’n les seves pròpies conclusions construint així el seu propi coneixement partint de la base teòrica obtinguda amb anterioritat. 

D’aquesta manera, es combinen els continguts obtinguts a classe amb l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, una competència que cada vegada es valora més per la seva importancia en l’àmbit educatiu.

L’estructura habitual d’una WebQuest té un esquema premeditat. 
Per començar trobem una introducció clara i concisa amb l’objectiu de captar l’atenció i interès dels lectors exposant breument la temàtica a parlar. Seguidament s’exposa la tasca on s’informa sobre el que s’haurà de fer en finalitzar la webquest i el nombre de membres necessaris.
En una exposició precisa però ben detallada hi trobem el procés d’explicació de les estratègies i recursos necessaris en cada tasca que s’ha de dur a terme.
En l’avaluació final es detallen els criteris bàsics de puntuació seguida d’una conclusió on es resumeic tota l’activitat realitzada i s’anima als lectors a reflexionar sobre el treball obtingut i els seus resultats. Finalment hi trobem una guia pel professor on s'argumenten els criteris a avaluar.


L’objectiu fonamental de la WebQuest és educar sobre un bon ús dels recursos que ens proporciona Internet, ja que la facilitat d’obtenir informació que ens proporciona és fácil  que ens tenti a fer-ne un ús inadequat.

D’aquesta manera se’ls inicia en el món de les noves tecnologies fomentant el seu interès ja que utilitzen una manera didàctica, divertida i diferent d’aprendere.

És una aplicació molt productiva i interessant per a canviar d'hàbits d'esudi, com és utilitzant els recursos que ens proporciona Internet. D'aquesta manera es millora l'aprenentatge i alhora s'interactua amb aquestes noves dinàmiques d'estudi, que sempre són interessants. 
Un exemple de WebQuest trobat a la xarxa és aquest que us proporcionem mitjançant el següent enllaç on podem trobar-hi totes les característiques desenvolupades anteriorment i dutes a terme seguint una temàtica determinada destinada a l'aprenentatge sobre l'assignatura de ciències naturals del nivell de primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada