Lollipop

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Sabem què és la pissarra digital interactiva?

La pissarra digital interactiva (PDi) és una eina d’ajuda i suport pels professionals de l’educació que dóna pas a la possibilitat de crear classes més participatives i motivadores per a l’alumnat.

Aquest recurs es troba format, la majoria de vegades, per un ordinador central, un videoprojector i un dispositiu de control que bé pot ser un punter (la majoria dels casos) o el dit mateix. D’aquesta manera, podem interactuar amb la manipulació d’elements gràfics, moure objectes, amagar-los o modificar-los, es a dir, explicar d’una manera més senzilla conceptes o realitzar exercicis diversos. En altres paraules, podem dir que la PDi combina, les avantatges que ens ofereixen les TIC amb les d’una pissarra convencional.  


Una altra avantatge que ens aporta aquest sistema es que ens permet crear tot tipus d’anotació, així com guardar, imprimir o enviar per correu electrònic aquella pantalla que considerem important i vital per a l’aprenentatge de l’alumnat.

Un punt important en el coneixement d’aquesta eina, ens la trobem en la diferenciació de la pissarra digital interactiva amb la pissarra digital (PD), que roman en la interacció. Es a dir, una PDi es una PD en la qual pots interactuar directament des de el punt o superfície de projecció.

Tablet monitor 
També, es important conèixer que existeixen altres tipus de pissarres interactives com son el cas de les pissarres digitals interactives portàtils (PDiP) i les tablet monitor. Les primeres es tracten d’una eina realment molt útil i fàcil de manipular per als més petits sent especialment atractiva per a l’utilització d’alumnes de primaria. Pel que fa a les segones, es tracten, d’una combinació entre un monitor i una tauleta realitzant el control i anotacions des de un monitor especial. 

Pissares digitals interactives Portàtils (PDiP)
Per a més informació sobre la seva utilització i funcionament us podeu adreçar a les pàgines: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada