Lollipop

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Projecte 1x1

El que ens proposa el projecte educatiu eduCAt 1x1 – un alumne, un ordenador- és que els alumnes s’adaptin i s’acostumin a fer servir allò que els proporciona les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), com és l’ús d’ordinadors per fomentar el propi aprenentatge i millorar així els processos i resultats obtinguts.

Aquest projecte, a més de noves dotacions tecnològiques a les aules i la disponibilitat d’un ordinador portàtil per cada alumne, facilita també una sèrie de llibres de text en format digital, un fet que desenvolupa algunes de les competències bàsiques necessàries pel desenvolupament del coneixement de l’alumnat.



Aquest sistema ha beneficiat Catalunya per situar-la en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació llençant així un missatge a la societat en relació a l’ús de la tecnologia en el camp de l’educació, un fet que cada vegada es més freqüent a les postres vides.

Per poder dur a terme aquest projecte, s’ha hagut d’implantar una sèrie de cursos de formació informàtica per a professors que necessitin formar-se en aquest ámbit per poder dur a terme amb normalitat les classes. 
És un esforç però, que hauria de ser plenament recompensat per la millora qualitativa del nivell a les aules en el cas que aquest model dóni els bons resultats previstos en els anys d’implantació, que esperem que així sigui.

A continuació detallarem pàgines d'interés: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada