Lollipop

diumenge, 7 de novembre del 2010

PROJECTE FINAL !

Els nostre projecte final, consisteix en una serie de jocs educatius i interactius, amb els quals l'alumnat podrà aprendre i demostrar els seus coneixements sobre diferents assignatures escolars.

Aquest va dirigit a nens i nenes d'edat entre 5 i 6 anys. Són jocs amb un nivell adequat a la seva edat i que els permetrà desenvolupar la seva capacitat de prendre decisions i resoldre dificultats.

Per a poder crear el nostre projecte hem fet servir el programa "Hot potatoes". És un programa que permet crear exercicis educatius que es poden realitzar després en una pàgina web, blog, etc.
Les activitats que es poden crear amb aquest programa son: de resposta curta, de selecció múltiple, d'omplir els forats, de mots encreuats i variats.

Com hem realitzat el nostre projecte?

- Vam informar-nos sobre l'us d'aquest programa en diferents webs i tutorials. Ens vam descarregar el programa des de la web oficial de hot potatoes en l'apartat de descàrregues : http://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads

Tot seguit vam decidir quines activitats faríem i quins serien els temes: 
  • Matemàtiques en l'activitat del JQuiz 
  • Relacionar fruites al JMatch
  • Ordenar oracions al JMix
  • Omplir buits al JCloze
  • Mots encreuats al JCross

JQuiz
Vam decidir fer activitats de matemàtiques. Els alumnes han d'ordenar sèries de números de més gran a més petit i a l'inversa, sumes i restes.


JMatch
En aquest cas vam decidir crear un exercici on els nens hagin de relacionar diferents imatges de fruites amb el seu nom.

JMix
Aquesta activitat consisteix en ordenar una oració que apareix amb les paraules desordenades.


JCloze
En aquest cas l'alumne ha d'omplir els espais en blanc que hi ha al text.
Des del nostre punt de vista el veiem com l'exercici de més dificultat perquè el text és llarg i també inclou un rerefons. Amb això pretenem saber si els nens d'aquesta edat poden entendre'l.
Seria recomanable que la mare/pare/tutor/tutora/professor/professora un cop acabada aquesta activitat dediqués uns minuts a explicar aquest rerefons al nen.


JCross
Aquesta és una activitat on el nen o nena aprèn d'una manera més divertida. Completant els mots encreuats ha de demostrar els seus coneixements sobre els diferents animals.



Per què hem decidit fer aquestes activitats?

Hem decidit fer aquestes activitats, per a poder donar un recurs educatiu públic i gratuït en l'entorn web.
Creiem que les noves tecnologies tenen un potencial immens i per tant els nens i nenes han d'aprendre i utilitzar-les de manera correcta per la seva formació. Començant des de petits podem conscienciar-los de que un ordinador no és només per jugar, amb ell podem aprendre i fer-ho també de manera divertida.


Conclusions:

 Amb aquest treball volem arribar als següents objectius:
  • Per començar hem volgut potenciar l'ús de les noves tecnologies en el camp educatiu. Trobem molt interessant el fet que els nens s'acostumin a utilitzar nous mètodes i eines de treball als quals no estàn habituats, per tal d'ampliar el seu coneixement. D'aquesta manera treballen amb els conceptes apresos a classe d'una manera més dinàmica i interactiva, que potencia les seves ganes, concentració i interès per la matèria.
  • També hem volgut fer exercicis amb temàtiques ben diferents per no avorrir l'activitat i així tocar temes més amplis. Així hem passat des dels mots encreuats fins a un exercici de relacionar conceptes amb el seu nom o fotografia.
  • Un altre objectiu que hem volgut remarcar és la implicació dels pares a l'educació dels seus fills. Amb aquests jocs volem potenciar que s'hi involucrin i els ajudin per a poder conèixer com avancen en el seu coneixement i maduració personals.
  • Aquest projecte ens ha servit per a millorar personalment en aquest àmbit tecnològic. Quan vam començar a treballar-hi no teníem massa idea de com funcionava, i a poc a poc, vam anar aprenent i millorant a l'hora que avançava el projecte. Podem dir que n'hem quedat força satisfets dels resultats finals. Esperem que vosaltres també compartiu aquesta opinió! 

1 comentari:

  1. Hola! Un projecte molt interesant i una eina molt important per la nostra feina. Felicitats guapets.

    ResponElimina